OBJEVITEL PŘÍČINY RAKOVINY

MUDr. Otto Heinrich Warburg (1883-1970) obdržel v r. 1931 Nobelovu cenu za objevení základní příčiny vzniku rakoviny.

Nefyziologickým způsobem stravou a fyzickou neaktivitou se v těle vytváří kyselé prostředí slabě zásobované kyslíkem..

MUDr. Warburg řekl: „Nedostatek kyslíku a překyselení jsou dvě strany téže mince: má-li někdo jedno, má i to druhé“.
Jste-li hodně překyselení, automaticky vašemu organizmu chybí kyslík; a když vám chybí kyslík, tak máte kyselý organizmus. Kyselé prostředí je prostředí bez kyslíku.
„Odeberete-li zdravé buňce 35 procent jejího kyslíku, dokážete z ní udělat rakovinovou buňku za pouhé dva dny“, tvrdil MUDr. Warburg. „Všechny normální buňky mají maximální potřebu kyslíku, avšak nádorové buňky mohou žít bez něj. To je pravidlo bez výjimky.“

Tkáně s nádorem jsou kyselé, zatímco ty zdravé jsou zásadité
Ve svém díle „Metabolismus nádoru“ MUDr. Warburg uvádí, že všechny karcinogenní formy splňují dvě základní podmínky: kyselost krve a hypoxii (nedostatek kyslíku pro metabolismus buňky).

Proto nádor není nic jiného, než obranný mechanizmus, kterého naše buňky používají, aby přežily v kyselém prostředí, v němž je nedostatek kyslíku.

Zdravé buňky žijí v zásaditém prostředí bohatém na kyslík, které umožňuje, aby mohly normálně fungovat. Nádorové buňky žijí v kyselém prostředí chudém na kyslík.

Kyselost a zásaditost organizmu je výsledkem stravy
 

Kyselinotvorné potraviny

Rafinovaný cukr . Je  nejhorší, protože neobsahuje bílkoviny, tuky, vitamíny ani minerály, nýbrž pouze uhlovodany, škodí slinivce břišní. Jeho pH je 2,1 , maso (všechny ),  výrobky živočišného původu – mléko, sýry, smetana, jogurty atd. ,  rafinovaná sůl, rafinovaná mouka a její deriváty, jako jsou těstoviny, dorty, pečivo, sušenky atd. , chléb, margaríny, kofein, alkohol, antibiotika a většina léků, tabák, perlivé nápoje, průmyslové a konzervované potraviny s konzervanty, umělá barviva, stabilizátory.

           Zásadotvorné potraviny

           Veškerá syrová zelenina. Některá má sice kyselou chuť, ale v těle se změní a stane se zásaditou.Ovoce. Například citron, v těle se            chová zásaditě, celozrnné obiloviny, mandle, med, chrofyl, čistá voda a zdravý pohyb

Chemoterapie neléčí, nýbrž zhoršuje kyselost organizmu
Chemoterapie okyseluje tělo a tělo, aby neutralizovalo kyselost, musí brát ze svých rezerv. Přitom musí obětovat minerály (vápník, hořčík, draslík), které se nacházejí v kostech, zubech, končetinách, nehtech a vlasech. Proto po chemoterapii vypadají vlasy, zhoršuje se stav kostí, kloubů atd.

Něco z praxe. Na požárním školení jsme se učili, že kysličník uhličitý /uhelnaty/ se snáze váže na krevní barvivo, hemoglobin. Snáz než kyslík. Proto se otrávíme i v místnost, sice zakouřené, ale ještě obsahující kyslík.

CO MYSLÍTE, JAKÝ PLYN SE POUŽÍVÁ U PERLIVÝCH NÁPOJŮ. Kysličník uhličitý.